Velodromloppet, RHK-s egen tävling, körs som vanligt på Gelleråsen i mitten av juni. Tävlingen brukar vara populär både bland förare och publik och i flera av klasserna brukar det dyka upp ekipage som kanske inte annars vädras så ofta. Till exempel syns tre stycken Ford GT40 i startlistan, så många har åtminstone den här skribenten aldrig sett tidigare. En Ford A Miller Indy lär också vara sevärd i ett ovanligt stort fält av förkrigsbilar. Missa inte heller Pekka Nyströms Cheetah GT.

 I Formel Ford kategori G blir det glädjande nog comeback för både Michaela Månlycke (som tvingades stå över premiären) och Henrik Hansson, båda i Lotus 61:or och Björn Otterberg gör säsongspremiär i sin Merlyn. I kategori H kommer Håkan Bengtsson (Royale) och Johan Lindström (Van Diemen) i var sin bil så de slipper dela som senast på Kinnekulle. I samma team fast kategori J är Patrik Andersson tillbaka och Oscar Palm dyker upp i en Sparton, det ekipaget har vi inte sett på flera år. Totalt är femton bilar anmälda vilket får anses som väl godkänt även om vi saknar Stefan Lundgren och Bengt Lofthammar som båda körde i premiären.

 

 

Det blir nog inga bra odds för den som spelar Henry Sandblom som slutsegrare; han var överlägsen på Kinnekulle och verkar helt enkelt ha vilat sig i form de senaste två åren. Om premiärtrenden står sig (och det gör den nog) blir det betydligt tätare bakom Henry. Dan Lindblom hade bra fart i bilen när den till slut fungerade på Kinnekulle, Nicklas Nilsson är alltid snabb och Peter Carlsson blir bara raskare för var tävling. Det ska också bli Intressant att se vad Oscar Palm kan prestera; tävlingsrutin har han även om den inte är dagsfärsk.