Nu är det dags för svenskt sportvagnsmeeting på Ring Knutstorp i Skåne. Uppslutningen i Formel Fordheatet ser ut att bli lite sämre än på Gelleråsen senast, men om racingen blir bara i närheten av lika spännande så blir det mycket sevärt ändå. Banan är kuperad och teknisk och ställer förarnas skicklighet på hårda prov. Den är kanske lite för kort och knixig för att passa de allra största och snabbaste bilarna som F2 och stora amerikanska V8-järn, men för FF1600 passar den utmärkt. Den bjuder utmärkta åskådarplatser och arrangemangen är bland de proffsigaste i Sverige, så ett besök rekommenderas varmt.

Segerfavorit blir väl dubbelsegraren från Gelleråsen Nicklas Nilsson, men Peter Carlsson åker fortare och fortare för varje tävling, och om Bengt Lofthammar håller sig på banan så har han också tempot för att kunna utmana. Pentti Hildingsson är också en bubblare.

En välkommen comeback i klassen gör Michaela Månlycke. Hon vann sin senaste tävling (då i en March F2) men att blanda sig i toppstriden med sin i detta sammanhang gamla Lotus 61 från 1970 är nog ändå en för tuff uppgift. Skribenten hoppas dock att han har fel.

Text: Stefan Lundgren