Det verkar bli god uppslutning i Formel Ford-heatet i årets Velodromlopp på Karlskoga Motorstadion, Gelleråsen: I skrivande stund 22 anmälda ekipage varav sjutton FF1600, tre FVee (kat D) och två F3 1000cc. Trenden med många startande går igen i andra heat också, så om du funderar på att åka dit som åskådare så lär du få valuta för entré-avgiften.Vårt heat har representanter i alla tillgängliga ålderskategorier, äldst är Jörn Boldings Lotus 51 från 1967 och yngst är Dan Lindbloms Van Diemen RF90 från 1990. Även förarmässigt är rutinnivåerna vitt skilda; Jacob Sebhardt-Brunstedt gör debut (Välkommen till FF-gänget och Lycka till!) och Björn Otterberg har just startat sin 27:e (!) säsong.

Att sia om resultatet är inte lätt men om det blir regn så kommer Folkvagnarna att bli svårslagna. På torr bana lär favoritskapet istället hamna i FF1600, kat.J (1982-90). Dan Lindblom, Nicklas Nilsson och Bengt Lofthammar har redan vinnar-rutin och de utmanas nog främst av Stefan Lundgren, Peter Carlsson och Pentti Hildingsson. Båda F3-orna är hittills oskrivna kort, men har heatets starkaste motorer så de kanske också kan utmana. Det ska dessutom bli spännande att se vad debutanten Jacob kan hitta på; efternamnet Brunstedt förpliktigar ju en del.


Edit: F3:orna har flyttats till ett av de två(!) Formel Vee-heaten, och kör således inte med oss i FF. FF-gänget önskar "sin" representant Bengt Lofthammar lycka och välgång!

Text: Stefan Lundgren