Hösten kommer, RHK´s medlemmar har haft sommarlov, men nu är det dags att damma av bilarna, fylla bensin och kolla lufttrycket: årets fjärde tävlingshelg är snart här, närmare bestämt 25-27 augusti. I skrivande stund är 16 FFordar anmälda och det är fortfarande tre veckor anmälningstid kvar, kan vi få ihop över 20 ekipage månntro? Det skulle vara fantastiskt.

 

Anderstorps långa rakor kommer att gynna de nyaste bilarna i klassen som har lite bättre aerodynamik, men också de som har bra kraft i sin maskin kommer att kunna skina lite extra. Hittills i år har det ju varit Henry Sandblom, Nicklas Nilsson och Stefan Lundgren som varit först över mållinjerna, men håll också koll på Dan Lindblom, Peter Carlsson Pentti Hildingsson och (särskilt om det regnar) Johan Lindström.

Ur publiksynpunkt är banan i Anderstorp kanske inte helt optimal; Den är förhållandevis lång så vi kör inte så många varv, (fast det är färre klasser än på Knutstorp senast, så kanske håller vi på länge? Ännu finns inget tidsschema). Storleken och banans platta layout gör också att det inte finns någon plats där man kan överblicka hela banan. Bäst tycker skribenten det är att sitta högt upp på läktaren utmed gamla start/mål-rakan, men då ser man inte den nuvarande. Alternativt ståplats på kullen vid Hansen-kurvan (vänstern före karusellen). Där ser man mindre men kommer närmare. Och så finns ju depåläktaren förstås: här har man utsikt över ett par långa rakor och karusellen där man lätt kan avgöra vilka som fått till balansen i sina bilar. Hur som helst: om man har fikakorgen, paraplyet och solkrämen med sig kan det ändå bli en riktigt trevlig helg. Anderstorp firar 50 år sedan F1-premiären på banan, så kanske kommer några F1-bilar att demo-köras???