Falkenberg Classic, årets sista tävling i RHK-serien, närmar sig. Den körs traditionsenligt på Falkenbergs Motorbana 17-19/9. Tävlingen är öppen för publik, biljetter kan köpas här. Länk till tidsschema: klicka här

I skrivande stund är 12st Formel Fordar anmälda (Se vilka som anmält sig varav 2st sticker ut lite extra; Den ena är Stefan Deleuran Mumm som luftar sin Mallock U2 mk9, chassimässigt byggd enligt Clubman-regelementet (föraren nära bakaxeln, motorn mittmonterad bredvid förarens knän) men med en 1600cc Ford Kent-motor klassar den in som en Formel Ford. Den andra är Oscar Palm som tidigare tävlat i FF1600 men inte (åtminstone inte vad skribenten vet) tidigare deltagit i RHK-serien. Sannolikt får vi räkna in honom bland seger-aspiranterna. 

Huvudfavorit är annars i vanlig ordning Håkan Tagesson och han utmanas i första hand av Nicklas Nilsson, Dan Lindblom och möjligen nyss nämnde Oscar Palm.

 


Det ska också avgöras vilka som ska vinna serierna i respektive ålderskategori:

I kategori G (1967-71) leder Björn Otterberg (34 poäng) före Atte Åkersten (31 poäng). P.g.a. få deltagare blir det svårt för Atte att komma ifatt om bara Björn tar sig i mål.

Liknande är läget i kategori H (1972-76). Bengt Lofthammar leder på 29 poäng före Håkan Bengtsson som har 20 poäng. Bengt måste bryta bägge racen för att missa segern.

I kategori I (1977-81) har Bosse Johborg redan vunnit serien, han har hittills tagit ointagliga 36 poäng och leder före Anders Öberg som har 6. Värt att notera är att säsongens dominant Håkan Tagesson kör i denna kategori, men inte får tillgodoräkna sig några poäng då han inte är medlem i RHK.

Nicklas Nilsson är också redan klar seriesegrare. I kategori J (1982-90) har han tagit 68 poäng. Stefan Lundgren och Peter Carlsson delar andraplatsen på 44 poäng, men då Stefan inte startar i finalen behöver Peter bara ta sig i mål för att säkra andraplatsen.
Text & Bilder: Stefan Lundgren