I sedvanlig ordning kördes Racerhistoriska Klubbens säsongspremiär på Kinnekulle Ring. Vad som inte var sedvanligt var att maj-solen lyste varmt och vackert hela helgen, även om det blåste lite kallt emellanåt. Glädjande var också att startfältet var välfyllt jämfört med tidigare premiärer. 


Att förarna längtat länge efter att få gasa fullt märktes redan under test och kval; flera sammanstötningar och avåkningar redan på lördagen.Annars var det mesta som förväntat: Henry Sandblom började med att dominera kvalet och sen fortsatte han i samma stil. I både race ett och två försvann han snart ur övrigas synfält och tog två lätta segrar. 


HenryBakom honom var det desto jämnare: Bengt Lofthammar och Nicklas Nilsson kämpade om andraplatsen i race ett så stickor och strån yrde, Lofthammar vann bataljen till slut med ynka tre tiondelar. Cirka fyra sekunder bakom dem kämpade Hans Hillebrink (FVee), Stefan Lundgren (som låg tvåa innan han snurrade av) Christer Oliw (också FVee) och Peter Carlsson med varann om platserna utanför pallen. Alla fyra inom 1,1 sekund vid målflaggan. Nykomlingen Johan Lindström körde till sig en stabil 8:e plats som sista ovarvade förare.


 

 Tätt och trångt hela dagen i hela fältet


Race två såg ungefär likadant ut; Henry körde ifrån oss andra med god marginal och därbakom var racingen (som oftast i Formel Ford) stenhård. Enda skillnaden var att Dan Lindblom till sist fått fart på sin trilskande bil och från start längst bak i fältet blandade han sig i stridigheterna. Tyvärr avgjordes alltihop i sista kurvan på sista varvet: Nilsson och Lofthammar kom ifatt två varvade förare som fightades sinsemellan vilket gjorde att fältet packades ihop ännu mer än vanligt och därmed var sammanstötningarna mer eller mindre ett faktum. Nilsson kom förbi de varvade till en andraplats, men Lofthammar, Lundgren och Carlsson blev alla mer eller mindre indragna i kraschen. Lindblom hann väja och tog tredjeplatsen, Lofthammar kom loss och blev till slut fyra och Lundgren linkade i mål på en femteplats. Peter Carlsson blev kvar i sanden.