Peter Carlsson

#65

Katrineholm

Bil: Van Diemen RF87

Racingkarriär: Formel Ford 2020-

Mer om Peter: Mitt racingintresse har alltid funnits. Minns när jag som grabb räknade ned timmarna tills sändningen från formel 1 med Ronnie och de andra startade.
Och som många andra minns jag också 11 september 1978 när jag som 14 åring chockades av att Ronnie dog av sina skador efter kraschen på Monza. Det var svårt att ta in.
Men intresset för racing svalnade inte.
När jag växte upp fanns tyvärr inte möjligheten att köra racing. Någon gång körde vi hyrkart på Vallabanan utanför Katrineholm, och senare har det körts hyrkart några gånger som evenemang i arbetslivet. 

Mer racingerfarenhet än så hade jag inte innan jag började köra Formel Ford.
Idén att köra racing väcktes på jobbet. Som "arbetskollega" till Lars-Göran Sjöberg (han var hög chef och jag tjänsteman, dock inom samma gren inom Siemens) men framför allt till hans son Linus så snackades det ofta racing. 
Lars-Görans eskapader på racingbanorna var ett återkommande samtalsämne vid fikabordet, och Linus var välinformerad. Det var han som under ett samtal sade "Varför köper du inte en riktig racerbil? En Formel Ford är inte så dyr."
Efter ett par besök på RHK-tävlingar och samtal med FF-förare fick jag tillfälle att köpa Michaela Månlyckes Formel Ford nr. 65 efter säsongen 2019.
Licensen tog jag våren 2020 på Mantorp, och det var första gången någonsin jag körde en formelbil.
Säsongen 2020 blev intensiv pga Covid-restriktionerna. Jag körde 3 tävlingar med 2 veckors intervall: Mantorp (debuttävlingen), Kinnekulle och Falkenberg där inlärningskurvan var brant och jag gjorde många nybörjarmisstag. 
Vintern 2020-2021 renoverades bilen kosmetiskt där karossen fick en ordentlig genomgång. Den lackades då från mörkblå till skogsgrön (British racing green).