Hände under RHK-finalen
2021-09-20 

Årets RHK-final kördes den gångna helgen i Falkenberg. Elva Formel Fordar hade kommit för att köra om årets sista poäng.

Upplägget för tävlingen, att RHK skulle samsas med sportvagnsserien som skulle köra fyra tävlingar gjorde att vi fick bara ett träningsheat och att kvalet kördes på fredagen gjorde att åtminstone en förare hoppade av tävlingen. En tävling på lördagen och en på söndagen kändes för lite.


Strax innan race ett

Vid träningen på fredagen var vädret ganska kallt men banan torr, många upplevde dock att det var halt speciellt i chikanen. Tråkigt nog sprängdes Attes motor, brusten vevaxel, så nu var vi bara tio.


Lars Erik "Atte" Åkersten med tekniker

Vid kvalet senare på eftermiddagen var det lite varmare och tiderna blev lite bättre, men avåkningar gjorde att det blev rödflagg och fem minuters uppehåll så däcken kallnade igen. Alla fick en tid utom Dan, hans transponder hade laddat ur sig, så han fick starta sist i race ett.

 
Håkan Tagesson                                                                                        Nicklas Nilsson och Pentti Hildingson

I race ett blev det kamp mellan Nicklas, Håkan och Pentti som Nicklas vann med 0,27 sek. Race två på söndagen var mer händelserikt. Tre Formel Fordar och tre Formel Vee som vi åker ihop med, råkade ut för malörer, men Nicklas, Håkan och Pentti tog åter pallplatserna och fick blommor och pokaler.
Text: Björn Otterberg